Isolatie voor gebouwen

Door uw huis goed te isoleren, kunt u een comfortabeler en consistenter binnenklimaat creëren en tegelijkertijd de energie-efficiëntie van uw huis aanzienlijk verbeteren.

Spouwmuurisolatie

Zodra de vloeistof is geïnjecteerd, zullen ze beginnen uit te zetten en de gebieden vullen. Door het gebruik van dit materiaal realiseerden de huiseigenaren zich al snel de gezondheidsproblemen die hieruit voortvloeiden. Ze vonden ook dat de bescherming die deze materialen bieden onvolledig is. Het formaldehyde kon de holtes niet gelijkmatig vullen, wat resulteerde in koude plekken. Bekijk alle informatie over isolatie op www.isolatiewerken-jk.be
Spouwmuur isolatie

Cavity Wall Insulation slaat de warmte op binnen de binnenmuren, stuitert het terug in de kamer en houdt het langer vast. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige temperatuur en verwijdert de tocht die van de muren komt.

  • The cavity is located between the inner and outer brickwork of the property (show picture)
  • Spouwmuurisolatie kan uw verwarmingskosten verlagen, slijtage van uw ketel verminderen en de opwarming van de aarde en klimaatverandering verminderen.
Isolatie van cellulose

Een zeer hoog gehalte aan gerecycled materiaal.

Glaswol

Een textuur die lijkt op wol.

Steenwol

It elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Katoen

De zaadharen vormen de basis voor isolatie. Goede thermische en akoestische prestaties.

Rietje

Bekend van strobalenconstructie; ook verkrijgbaar als geperste stroplaat.

Kokos

Wordt gemengd met een bindmiddel om een goede stabiliteit te verkrijgen. Is ongedierte- en vochtbestendig.

Schapenwol

Gereinigde wol kan worden verwerkt tot isolatiematten.

Kurk

Beperkte beschikbaarheid en dus duur. Voornamelijk gebruikt voor vloerisolatie.

Rots

Minerale isolatie van vulkanisch gesteente dat ook populair is bij hellende daken

Isolatiematerialen

Isolatiematerialen vormen een belangrijk onderdeel van de omhulling van een modern gebouw. Ze zorgen voor thermische en akoestische isolatie.

safe-free-img.png
Oorspronkelijke staat

Niet-geïsoleerde muren en dak zijn verantwoordelijk voor enorme warmteverliezen

support-free-img.png
Oplossing

De eigenaar van het huis nam contact op met ingenieurs en besloot.

 

low-cost-free-img.png
Resultaten

Door de investering kunnen de eigenaar en zijn gezin genieten van een comfortabeler huis

Van onze blog

Wat is spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een thermische isolatiemethode die wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met thermische isolatie. Deze materialen (bijv. Polyurethaan) werken simpelweg door een groot aantal met gas gevulde holtes die grootschalige convectie voorkomen. Afwisseling van gaszak en vast materiaal zorgt ervoor dat de warmte moet worden overgedragen via vele interfaces, waardoor de warmteoverdrachtscoëfficiënt snel afneemt.

Tijdens de bouw van nieuwe gebouwen worden holtes vaak gevuld met glaswol of steenwolpanelen die tussen de twee bladeren (zijkanten) van de muur worden geplaatst. Polyurethaanschuim (PUR) is een thermohardend polymeer met gesloten cellen. Polyurethaanschuimisolatie is verkrijgbaar in formules met gesloten cellen en open cellen. Polyurethaanschuim kan gebruikt worden als spouwmuurisolatie of als dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, isolatie van industriële installaties. Isolerende panelen van PUR kunnen op alle elementen van de bouwschil worden aangebracht. Een ander belangrijk aspect is dat PUR door bestaande openingen en enkele extra gaten ook in bestaande spouwmuren kan worden gespoten.
Voor bestaande gebouwen die niet zijn gebouwd met geïsoleerde holtes, wordt een vezelachtig materiaal zoals cellulose-isolatie of glaswol door geschikt geboorde gaten in de holte geblazen totdat het de hele muurruimte vult. Losvullende isolatie bestaat uit kleine deeltjes vezels, schuim of andere materialen. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor losse opvulling zijn cellulose, glaswol en steenwol.

Ingeblazen en losgevulde isolatie

losgevulde isolatie

Losse materialen kunnen in zolders en afgewerkte spouwmuren worden geblazen. Voor bestaande gebouwen die niet zijn gebouwd met geïsoleerde holtes, wordt een vezelachtig materiaal zoals cellulose-isolatie of glaswol door geschikt geboorde gaten in de holte geblazen totdat het de hele muurruimte vult. Losvullende isolatie bestaat uit kleine deeltjes vezels, schuim of andere materialen. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor losse opvulling zijn cellulose, glaswol en steenwol.
• Cellulose-isolatie is gemaakt van gerecyclede papierproducten, voornamelijk kranten en heeft een zeer hoog gehalte aan gerecycled materiaal.
• Glaswol (oorspronkelijk ook bekend als glasvezel) is een isolerend materiaal gemaakt van glasvezels die met een bindmiddel zijn gerangschikt in een textuur die lijkt op wol.
• Steenwol, ook wel steenwol genoemd, is gebaseerd op natuurlijke mineralen die in grote hoeveelheden over de hele aarde aanwezig zijn, b.v. vulkanisch gesteente, meestal basalt of dolomiet.

Deze kleine deeltjes gemaakt van deze materialen vormen een isolatiemateriaal dat zich aan elke ruimte kan aanpassen zonder storende structuren of afwerkingen. Een van de methoden is cellulose-isolatie met natte spray. Dit type isolatie is vergelijkbaar met losvullende isolatie, maar wordt aangebracht met een kleine hoeveelheid water om de cellulose te helpen binden aan de binnenkant van open wandholtes.

De ultieme gids voor spouwmuurisolatie

De kans is groot dat het spouwmuren heeft. En tenzij het de afgelopen 20 jaar is gebouwd, zijn die holtes waarschijnlijk leeg. Als dat zo is, kan het vullen met muurisolatie een zeer kosteneffectieve manier zijn om warmte in uw huis vast te houden en te besparen op uw energierekening.
Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen gaat via de muren, dus spouwisolatie kan u tot £ 160 per jaar aan verwarmingskosten besparen. Volgens deze cijfers van de Energy Saving Trust-website zou het zelfs binnen 5 jaar zichzelf kunnen terugbetalen.

Huis heeft geen bakstenen muren – kan ik het isoleren?

kan ik het isoleren

Als uw huis stenen muren heeft, zijn ze waarschijnlijk stevig en hebben ze geen holtes om te isoleren. Zie onze Ultieme gids voor massieve muurisolatie <link naar nieuwe gids> voor alternatieve ideeën. Als u in een gebouw met een houten of stalen frame woont, of als uw huis is gebouwd van prefab beton, hebben ze geen spouwmuren, maar u kunt ze misschien op een andere manier isoleren. Neem contact op met de National Insulation Association om een ​​geschikte lokale installateur te vinden. Als een aannemer voorstelt om isolatie van spouwmuren tussen het buitenste stenen blad en het binnenframe van uw houten huis te injecteren, accepteer dit dan niet, omdat dit ernstige schade kan veroorzaken.

Is spouwmuurisolatie geschikt voor mijn woning?

geschikt voor

U dient spouwmuurisolatie alleen te overwegen als:
• Uw woning heeft ongevulde spouwmuren van baksteen.
• De holtes zijn minimaal 2 inch breed.
• Het metselwerk of metselwerk is in goede staat.
• Uw buitenmuren zijn toegankelijk. Als sommige worden samengevoegd met een naburig huis, moet de installateur een spouwbarrière plaatsen, wat de kosten kan verhogen. Installateurs kunnen ook terughoudend zijn om in garages, serres of uitbreidingen te werken.
• Uw woning is minder dan 12 meter (ongeveer 4 verdiepingen) hoog.
• Uw binnenmuren zijn droog. Natte muurisolatie is erger dan geen muurisolatie, dus als u vochtige plekken heeft, moet u de oorzaak oplossen voordat u isolatie installeert. Om dezelfde reden is spouwisolatie niet geschikt als de muren regelmatig worden blootgesteld aan slagregen.
• Er zijn geen gebieden met een stalen of houten constructie.

Hoogwaardige dakisolatie op maat

Creëer een thermische omhulling rond uw gebouw voor een perfecte weerstand tegen warmteoverdracht.
Dakisolatie is de beste en meest gebruikte methode om het binnendringen van warmte vanuit de buitenomgeving naar de binnenkant van het gebouw te voorkomen. 90% van de straling van de zon wordt geblokkeerd met behulp van geïsoleerde dakplaten. Dakisolatie zorgt voor temperatuurstabiliteit en voorkomt ongewenst geluid.
Geïsoleerde dakplaten voorkomen ook condensatie van vocht, wat kan leiden tot schimmel, druipen en rotten in uw gebouw. Polyurethaanschuim (PUF) -platen worden veel gebruikt om dakisolatie te bewijzen. Veel architecturen bevatten dus speciale dakisolatiematerialen zoals PUF om extra zorg te besteden aan het ontwerp en de thermische stabiliteit van de gebouwen te verbeteren.

Kenmerken van dakisolatie

Kenmerken van dakisolatie

• Het biedt hoge thermische prestaties
• Geeft een goede mechanische sterkte
• Het is bestand tegen zonnestraling
• Fungeert als een barrière voor lucht, wind en vocht
• Voorkom damptransmissie door buiten- en binnenisolatie aan te brengen
• Verschillende dakisolatiematerialen voor verschillende geografische behoeften.

Voordelen van geïsoleerde dakpanelen

• Warmteretentie en -preventie: warmte-isolatie voor daken zorgen voor een comfortabele en gezellige ruimte in       huizen, werkplekken, enz. Zo wordt het energieverbruik verlaagd.
• Energiebesparing: geïsoleerde dakpanelen helpen u om de gewenste kamertemperatuur te behouden. U hoeft         dus niet vaker AC’s of verwarmingstoestellen aan te zetten, waardoor het elektriciteitsverbruik aanzienlijk               verlaagd en uw portemonnee wordt bespaard.
• Fungeert als beschermingslaag: het helpt het dak te beschermen tegen de directe impact van de barre                         klimatologische omstandigheden.

Ideale manier om elk huis of industrieel pand te isoleren en een hogere thermische weerstand te geven, is om het te isoleren door middel van specifiek dakisolatiemateriaal. Het kan u meerdere voordelen bieden, waaronder het aanbrengen over het dak en onder dakisolatie.
Het aanbrengen van isolatiemateriaal is relatief eenvoudig, aangezien de meeste behuizingsdaken en industriële plafonds enigszins toegankelijk zijn voor zorgzaam isolatiewerk.
Naast temperatuur- of thermische isolatie en het in stand houden van uw bedrijf of industrie in een betere klimaatconditie bij hogere temperaturen, zijn lage kosten een ander voordeel waarom de populariteit van dakisolatie toeneemt.

 
Men kan zoveel isolatie aanbrengen als een dikkere en meer thermische barrière, aangezien er weinig gelijkenis is met de totale kosten en er geen gebrek is aan ruimte boven het dak.
Dergelijk dakisolatiemateriaal is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende categorieën, waaronder enkelvoudige en dubbele bellenisolatie, maar al deze formaten zijn verkrijgbaar in vooraf ontworpen isolatiemateriaal om de beste isolatiewerkzaamheden te krijgen op afgelegen plaatsen en voor grotere constructies. Wat uw materiaalbehoefte ook is, u kunt gerust zijn over de duurzaamheid en weerstand tegen slecht weer.

Isolatiematerialen zijn geschikt voor dakisolatie

Er is zo’n uitgebreid assortiment dakisolatiematerialen dat het moeilijk is om een ​​keuze te maken. We zetten de verschillende producten, hun mogelijkheden en isolatiewaarden voor u op een rij.

Ze kunnen in 3 groepen worden ingedeeld: plastic, minerale wol en natuurlijke materialen.

Isolatiewaarde

Als je de lambda-waarde vermenigvuldigt met de dikte van het isolatiemateriaal, krijg je de R-waarde. Deze waarde geeft de isolatiewaarde van het totale isolatiepakket aan.
De regel is: hoe lager dit getal, hoe beter de isolatiewaarde.

Moet u slechts een kleine ruimte isoleren? Kies dan voor een isolatiemateriaal met een lage lambda-waarde.

Soorten isolatiematerialen

 

Soorten isolatiematerialen

Isolatiematerialen vormen een belangrijk onderdeel van de omhulling van een modern gebouw. Ze zorgen voor thermische en akoestische isolatie.

De energie-efficiëntie van isolatiematerialen wordt gemeten door de warmtegeleidingscoëfficiënt λ die wordt berekend in watt per meter per Kelvin-graad [W / mK]. Over het algemeen duidt een lagere λ-waarde op een energie-efficiënter materiaal. De totale warmteoverdrachtscoëfficiënt (U-waarde) van de isolatie hangt af van zowel de thermische geleidbaarheid van het materiaal (λ) als de dikte. De U-waarde kenmerkt de gehele isolatie. Het wordt gemeten in watt per vierkante meter per Kelvin-graad W / m2K. Goed geïsoleerde muren hebben U = 0,25 en lagere, goed geïsoleerde daken hebben een U van minder dan 0,20.

Op de markt is een breed scala aan isolatiematerialen verkrijgbaar:

• Minerale wol
• Uitgebreid polystyreen
• Sandwichpanelen
• Geëxpandeerd polystyreen bedekt met asfaltdaken
• Polyurethaanschuim
• Geëxtrudeerd polystyreen
• Minerale isolatiematerialen
• Cellulosevezels

Buitenmuren

Buitenmuren

Licht natte methode op basis van minerale wol en geëxpandeerd polystyreen. Vanwege de lage kosten, goede duurzaamheid en eenvoudige installatie wordt deze methode het meest gebruikt om buitenmuren te isoleren. Het kan worden gebruikt voor het isoleren van muren gemaakt van bakstenen, luchtstenen, gasbeton en monolithische of geprefabriceerde betonnen muren. Een ander handig kenmerk van deze methode is dat de muren gestuukt kunnen worden of onafgewerkt kunnen blijven.

Plafonds

Plafonds tussen twee woonlagen of tussen de zolder en de leefruimte zijn meestal geïsoleerd vanwege akoestische eisen en brandveiligheid. In dit geval zorgt minerale wol voor geluidsisolatie, vertraagt ​​het de verspreiding van vuur en vermindert het warmteverlies uit kamers.